
Corn Flakesli Cevizli Kurabiye Tarifi

Corn Flakesli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 2 yumurta sarısı (Beyazları dışına )
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı kepekli un
- 250 gr. tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 2 çay bardağı ceviz
- 2 çay bardağı damla çikolata
- 2 çay bardağı kuru üzüm
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı parçalanmış corn flakes ( Dışına )
İyi bir blogger,iyi bir öğrenci olayım diye çabalarken, iyi bir komşu,iyi bir arkadaş olmaklığı rafa kaldırmış durumdayım.
Aylar var ki,komşularımla bir araya gelip oturamadım.
Eskisi gibi arkadaşlarıma vakit ayırabilmekten oldukça uzağım.
Bu durumda komşularımla,arkadaşlarla görüşmemiz ancak belli başlı organizasyonlar vesilesiyle gerçekleşiyor.
Geçtiğimiz aylarda,kermeste karşılaştığım komşularımdan hamarat Rukiye ablam, kızıyla birlikte kermes için yaptıkları bu nefis kurabiyelerden bahsetti ve tadına baktım.
Şimdiye kadar yediğim enn nefis kurabiye tariflerinden birisiydi.
Kıyır kıyır,öyle güzel bir tadı var ki,kendiliğinden ağızda dağılıyor ve damağınızda müthiş bir lezzet bırakıyor.
Ve tadına bakan herkes tarifini istiyor.:)
Mutlaka deneyin derim.
hazırlanışı:
- Unları bir kenara alın ve diğer malzemeleri karıştırma kabına alıp iyice karıştırın.
- Azar azar unları ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Yumurta beyazlarını yayvan bir tabağa alın.
- Corn flakesleri de ayrı bir tabağa alın.
- Hazırladığınız kurabiyeleri elinizle bastırıp,önce yumurta beyazına sonra corn flakeslere bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye alın.
- 175 derecede 15 dakika pişirip servis yapın.
Afiyet şifa olsun..
Görüntüsü lezzetini açıklıyor, çok güzel…ellerinize sağlık…
annemden duymuştum merak ettim baktım tarifi gerçekten çok güzel görünüyor tarif ellerinizi sağlık.
Görünümü cok güzel, en yakın zamanda deneyeceğim ellerinize sağlık
Ellerinize sağlık gerçekten çok nefis görünüyor… İştahım kabardı ama bişeyi de merak ettim hepsini normal undan yapsak kepekli.un kullanmasak aynı tadı yakalar mıyız? Bir de hamurun kıvamı aynı olur mu?
Yasemin,sorun olmaz diye düşünüyorum.Çünkü kurabiyenin özünü içindeki ceviz ve kuruyemişler oluşturuyor.Un kıvamını ayarlayarak hazırlayabilirsiniz.
Çok teşekkürler en kısa zamanda denenecek:)bebişden fırsat olursa tabi:)
Merhaba, kurabiye gerçekten çok lezzetli duruyor. İnşaallah tadı da öyledir. Denemek istiyorum ama benim çocuklar çok seçici oldukları için biraz tereddüt ediyorum… İçindeki ceviz ince çekilmiş mi yoksa iri çekilmiş mi olacak? Bir de ceviz katmayıp sadece damla çikolatalı yapsak olur mu acaba? Bir soru daha bu kurabiyeler dayanıklı oluyorlar mı?
Merhaba, şmdiye kadar tadan herkes çok beğendi 🙂 Ceviz hafif iri çekilmiş olup tadı gelince nefis oluyor.Tadını getiren ceviz diyebilirim,miktarını azaltabilirsiniz ama ceviz koyun derim.Evet dayanıyor,dilerseniz pişirip soğuttuktan sonra dondurucuya atıp saklayabilirsiniz.Kolay gelsin.
Corn flakes demissiniz bende diyorum nesmis bu. Mısir gevregismis sonradan anladim cahillik boyle bir şey iste. canim bu misir gevreği nasıl meyvali olanlardan mi yoksa sade olandandanmi hangisinin tadı daha güzel olur.
Estağfurullah canım,kusur bende parante içinde belrtmeliydim.Sade olan ile daha güzel oluyor.Kolay gelsin.:)
Tereyag degilde sana yag ile olurmu?
Elbette,her zaman tereyağ yerine margarin kullanabilirsiniz.
Merhaba tereyağı eritilmiş mi yoksa oda sıcaklığında bekletilmiş mi olacak
Oda sıcaklığında olacak,zaten o halde gayet yumuşak oluyor.
merhabalar ;uzun zamandır hamılelıgımden dolayı yogun mıde bulantılarımın sebeb oldugu mutfagımdan uzaklasmıstım.Bugun sayfanıza tekrar takıbe basladım :)yıne harıka yenı tarıfler var.ellerınıze saglık.Dızmana dısında hıc bır tarıfınızı sasırmadan yapanlanlardan oldum. Bu kurabıyeylede acılısı yapayım ıstedım aksama kayınvalıdemlere gotureyım yanlız tek bırseyı anlamadım demıssınız kı hazırlagınız kurabıyelerını elınızle bastırarak yumurta beyazında sonra dıger malzemeye bastrcagımızı tam anlıyamadım..hamurdan yuvarlak parcalar alıp seklını verdıkten sonra yumurtayamı bastırayım ?
Merhabalr,yavrunuza sağlıcakla kavuşmanızı diliyorum. Parçayı alıp yuvarladıktan sonra yumurtaya sonra da corn flakese batıracaksınız. 🙂 Sevgilerimle..
merhabalar tekrardan..sıze mesaj attgım gun bu kurabıyeyı yaptım..Kayınvalıdemlerde annemlerde eşimde cok begendı..Annem hatta dun bana bundan sonra mısafırlerıne bundan yap bence dedı :))) Emegınıze ellerınıze saglık bızlere boyle saglam guzel lezzetlı tarıfler verdgınız ıcın…Harıka oldu sadece tek kusurum hamuruna unu bıraz fazla koydum sanırım..Ama yıne cıtır cıtır agızda dagıldı Cok cok begendıkkk aılecek..Tesekkurler
Merhabalar, beğenmenize çok sevindim.:) Ellerinize sağlık.Afiyet şifa olsun.Sevgilerimle..
Merhaba,125 gr tereyag katmama ragmen cok yagli oldu, anlayamadim..icine kuru uzum ve damla cikolata katmadim
Onları koymalıydınız.
Bir de kurabiyeler yuvarlak yapmama ragmen inceldiler 🙁
ellerinize sağlık bütün tarifleriniz gibi buda muhteşem görünüyor. kurabiye yaparken benim en çok tereddüte düştüğüm konu fırın önceden ısıtılmış mı olacak yoksa soğuk fırına mı verilecek kurabiyeler?Allah kolaylıklar versin
Bu tarifi soğuk fırına vererek pişirin.Sevgiler..